Choklad. Magi.

OK så det ser bra ut, men smakar det bra?

Det är inte konstigt om du undrar om vår choklad smakar gott. Den ser konstig ut, som verktyg och saker. Antagligen har du aldrig övervägt att äta en hästsko. Du undrar kanske om den är gjord av en sådan där billig och kornig skräpchoklad som finns i chokladkalendrar?

Det korta svaret är att vi bara använder högklassig choklad gjord av några av världens bästa kakaobönor. Men vi vet att du kommer att vilja ha lite mer detaljer, så…

Här är en kort guide till chokladens kvalité, ingredienserna vi använder och varför vi använder dem… så att du kan stoppa i dig hästskon med vetskap om att den inte kommer att smaka som en.

Kvalité & ingredienser

Vi är verkligen besatta av kvaliteten på vår choklad och kompromissar aldrig med smaken.

Det är ett väldigt tidskrävande arbete och den färdiga produkten är så visuellt fantastisk att det skulle vara en tragedi att förstöra allt med en billig choklad, så vi använder verkligen förstklassiga ingredienser för att göra våra fantastiska skapelser.

Dessutom är all vår choklad lämplig för veganer. Vi använder inga animaliska produkter i vårt fantastiska recept. Till och med vår krämiga, drömska, lena vita choklad är vegansk.

Den berömda Trinitario kakaobönan.

Det är detta som verkligen skiljer oss åt. Vi använder en ganska speciell kakaoböna som kallas “Trinitario”, en extremt eftertraktad sort som används i mindre än 10 % av den globala chokladproduktionen på grund av den expertis som behövs för att odla dem.

De är världsberömda för sin fina smak och används endast av premiumproducenter. Googla på “Trinitario Cocoa Beans” och du kommer att se att det verkligen är ‘the real deal’.

Fina ingredienser = fin smak.

Våra kakaobönor är noggrant framtagna och utvalda för sin lyxiga, mjuka smak, vilket gör våra chokladbitar verkligt speciella både att titta på och att smaka.

Vår mörka choklad är naturligt sammetslen, mjuk och krämig och innehåller mindre socker än en hel del av den choklad du kan hitta i snabbköpet.

Hög kakaohalt. Inga kompromisser.

Vi använder 64 % kakao i vår krämiga choklad, vilket ger den den perfekta balansen mellan sötma och rik njutning; den är mjuk och fyllig utan kvardröjande bitterhet.

Vår mjölkchoklad har en hög kakaohalt, 37% och vår vita innehåller minst 30% kakao. Resultatet återfinns i smaken, fin choklad som är söt utan
att vara sliskig

Hur gör vi det?

Så du skulle vilja lära dig den mystiska konsten bakom våra konstigheter?

Utan att avslöja exakt hur vi gör kommer här en smygtitt:

EN TYPISK BÖRJAN

Det finns inget tjusigt maskineri inblandat i processen, i själva verket involverar majoriteten av vårt hantverk traditionella chokladtillverkningsmetoder.

Varje föremål är individuellt handgjorda, och allt börjar med de ganska speciella kakaobönorna.

DEN TOPPHEMLIGA MELLANDELEN…

Vi tycker att vår choklad är lite magisk, och alla duktiga trollkarlar avslöjar aldrig hemligheterna bakom sina tricks…

AVSLUTNING FÖR HAND

Oavsett om det är rostiga gamla verktyg eller snygga glänsande nycklar, hjälper den slutliga finishen verkligen till att ge chokladen dess iögonfallande utseende, därför avslutas varje enskild bit för hand. Tidskrävande, ja, men vi tycker att det är värt det.